Duidelijkheid over koopzondag

Posted by Ton | Posted in Services | Posted on 30-05-2013

0

Koopzondag

Koopzondag, het is iets wat ik erg leuk vind maar waar ik ook erg chagrijnig van kan worden. Omdat ik een drukke baan heb en om de week ook op zaterdag werk, heb ik weinig tijd om te winkelen. Deze mogelijkheid is voor mij dus een uitkomst: lekker shoppen en lunchen op een dag waarop normaal gesproken alles dicht is. Maar net zo goed bezorgt deze dag me af en toe grote ergernissen: ik kon maar geen duidelijkheid krijgen over wanneer het nou precies koopzondag was. Ja, je ziet die flyers in de stad hangen, maar als je zoals ik door tijdgebrek nauwelijks in de stad komt, zie je dat dus niet. Op internet zou ik bovendien niet weten waar ik naar zulke informatie zou moeten zoeken. En een systeem heb ik er tot nu toe ook nog niet in kunnen ontdekken, al zal dat er vast wel zijn. Dus het kwam helaas regelmatig voor dat ik op zondag voor dichte deuren stond, omdat het helemaal geen koopzondag bleek te zijn.

Duidelijkheid over koopzondag

Erg vervelend. Niet alleen zonde van je tijd, maar ook jammer van de voorpret die je had. Omdat het me inmiddels iets te vaak gebeurd was dat ik voor een dichte deur kwam te staan, besloot ik toch maar eens op internet te zoeken. Zo kwam ik per toeval op de website www.openingstijden.nl terecht. Hier zag ik meteen dat ik uit de problemen was: elke koopzondag stond netjes per stad vermeld. En niet alleen de eerstvolgende, maar ook die in de weken daarna. Zo kon ik precies in mijn agenda bijhouden wanneer het koopzondag was.

Gezellig winkelen

Dankzij deze site kan ik overzichtelijk volgen wanneer het koopzondag is en hoe laat de winkels open zijn. Sindsdien ben ik op zondag nooit meer chagrijnig!

Comments are closed.